Robert o projekcie

The object is a gathering place for family of 40 consisting of 8 smaller related families. The key concept was to use circular plan, as a circle was a symbol of gathering for ages.

As to save the lake view the building took a semicircular plan.

A natural slope of the plot has been used to hide the common space, called the meeting place.

The private zone was located on the upper level and divided into eight units in order to keep each family’s privacy. Form of the units corresponds with the houses in the surroundings.

The object is a gathering place for family of 40 consisting of 8 smaller related families. The key concept was to use circular plan, as a circle was a symbol of gathering for ages.

As to save the lake view the building took a semicircular plan.

A natural slope of the plot has been used to hide the common space, called the meeting place.

The private zone was located on the upper level and divided into eight units in order to keep each family’s privacy. Form of the units corresponds with the houses in the surroundings.

The object is a gathering place for family of 40 consisting of 8 smaller related families. The key concept was to use circular plan, as a circle was a symbol of gathering for ages.

As to save the lake view the building took a semicircular plan.

A natural slope of the plot has been used to hide the common space, called the meeting place.

The private zone was located on the upper level and divided into eight units in order to keep each family’s privacy. Form of the units corresponds with the houses in the surroundings.

The object is a gathering place for family of 40 consisting of 8 smaller related families. The key concept was to use circular plan, as a circle was a symbol of gathering for ages.

As to save the lake view the building took a semicircular plan.

A natural slope of the plot has been used to hide the common space, called the meeting place.

The private zone was located on the upper level and divided into eight units in order to keep each family’s privacy. Form of the units corresponds with the houses in the surroundings.

The object is a gathering place for family of 40 consisting of 8 smaller related families. The key concept was to use circular plan, as a circle was a symbol of gathering for ages.

As to save the lake view the building took a semicircular plan.

A natural slope of the plot has been used to hide the common space, called the meeting place.

The private zone was located on the upper level and divided into eight units in order to keep each family’s privacy. Form of the units corresponds with the houses in the surroundings.

name: house in biały bór
author: robert konieczny
collaboration: katarzyna furgalińska
aleksandra pieczara
structural engineering: kornel szyndler
installations: tb-projekt
client: private
structural engineering: grzegorz komarus
site area: 9450 m2
usable floor area: 960m2
volume: 3255 m3
project: 2007
realisation: 2007-
publications: koncept 01 2008

archivolta 01 2008

exhibitions: silesian university of technology 10 2012

logic of space, nowy sącz 11/12 2011

architecture week, prague 10 2010

kwk promes exhibition, ostrawa 12 2009/02 2010

wild wild east, hamburg 09/11 2009

1